Cezerye özellikle Akdeniz Bölgesinde (Adana, Mersin) yaygın olarak yapılıp, yenilen bir tatlı türüdür. Arapça'da havuç anlamına gelen kelimeden adını almıştır.
Cezerye'nin baş malzemesi de havuçtur. İçerisine hindistan cevizi, petibör bisküvi katılarak hazırlanan çeşitleri olsa da yenibahar, öğütülmüş karanfil, zerdeçal, tarçın, zencefil olmazsa olmazıdır cezeryenin. Hem lokuma benzerliği, hem de lokumdan daha lezzetli olması sayesinde pek çok tatlının önüne geçebilecek kadar sevilip tüketilir.
Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.
Doğal Yoğurt Cam Kavanoz 500 gr
Malatya ev Yapımı Domates Salçası 1 KG
Ezme Çikolata
Güveç Kase 4'lü kase Ayaz Pazarlama
Soğan Arpacık
Koyun Kargı Tulum
Patates
Mango
İsot
Gurme Hamburger Ekmeği 6'lı
Kivi
Dolmalık Biber