İsmini ilk kez yapıldığı Hollanda'nın kuzeyindeki Edam Kasabası'ndan almıştır. İnek sütü ile yapılan edam peynirinin tadı hafif ve lezzetlidir. Tatlılar, iştah açıcılar ve peynir tepsileri için kullanılır. Özellikle taze meyvelerle uyumludur. Avrupa'da ülkemize göre çok daha yaygın olarak tüketilen bir peynir çeşidi olan Edam, özellikle patatesli yemeklerde çok sık kullanılmaktadır. Müthiş bir ikilisi oluşturan bu lezzetin yanı sıra sabah kahvaltılarında da, eritme peynirlerle karıştırıldığında da, peynir soslarında yer aldığında da yine damaklarda lezzetli tadını bırakacaktır. Yemekler dışında özellikle tatlı meyvelere lezzet eşlikçisi olan Edam peyniri, Rani Çiftliği' nde aslına uygun olarak üretilmektedir.
Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.
Blok Mozzarella Peyniri
Toz Permesan Rani 200 gr
Manda Kargı Tulum
Koyun Gouda Peyniri (240-260gr)
Emmental Peyniri
Rokfor Peyniri
Hardallı Gouda Peyniri
Taze Kaşar (280-300gr)
Sarımsaklı Gouda Peyniri
Isırganotlu Gouda Peyniri
Tavva Peyniri kg
Koyun Beyaz Peynir