Kelle Kaşar Peyniri / 600 gr Hasmandıra
Doğu Anadolu Lezzetleri Kelle kaşarı, Iğdır , Kars ve Ağrı dağı çevresinde doğal beslenen yerli ırk hayvanların sütlerinden üretiliyor. Daha kuru taze kaşar lezzetine sahip peynir , tamamen eski kuşaklardan aktarılan yöntemlerle yapılıyor. Taze sütlerden şırdan maya ile elde edilen telemeler, önce geleneksel sulu haşlama yöntemiyle pişiriliyor. Pişirme esnasında sadece kaya tuzu kullanılan peynir ilave koruyucu ve katkı maddesi içermiyor. Kele kaşar yapımında kullanılacak telemeler haşlanmasından sonra, ustalar tarafından kaya tuzu ile yoğurma işlemi yapılıyor. Yoğurmadan sonra, hamur kalıplara dökülüyor. Kalıplardan çıkan ürün Toprak altına konumlandırdığımız peynir dinlendirme odalarında kaya tuzunun peynir yüzeyine serpilmesi ile yaklaşık 2 ay kadar olgunlaştırmaya alınıyor. Kelle kaşar , bu hâliyle paketlenerek son halini alıyor.
Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.
Rulo Kaymak Hasmandıra 150 gr
Kahvaltı Aşkına Kaşar Peyniri / 1 KG Hasmandıra