Hatice Teyze

Sumak (Tane)

  • 3672261446490
  • VAR

Sumak (Tane) - 50 gr.

12,00
  • Yeni
  • Fırsat Ürünü
  • 24 Ay Garanti
  • Aynı Gün Teslimat
Gaziantep, konu yemek olduğu zaman akan suların durduğu, sadece büyük sofraları için dahi gidilmesi gereken en gastronomik turizm yörelerden biri. Onun mutfağını özel kılan, farklı kültürleri harmanlamış, güneşin ve toprağın bereketini buluşturmuş, özellikle et yemekleri konusunda ileri seviyede bilinçlenmiş ve ekşi tadları birer virtüöz gibi kullanan yöre halkının yaratıcılığından gelmekte. Gaziantep'te ekşinin pek çok çeşidi yaygın olarak kullanılıyor. Her ekşi de kendini farklı reçetede buluyor. Koruk ekşisi deseniz orada, erik ekşisi deseniz orada, nar ekşisi deseniz yine orada can buluyor. Gaziantep mutfağının Mezapotamya'dan gelen köklerinde bir de sumak bulunuyor ki, yedi çeşit ekşinin liste başında yerini almakta. Çirtikli sahanlara inci gibi yerleşen cağırtlak kebabının harcına, bakır kaplı taslardan yudum yudum içilen sıcacık beyran çorbalarına hayat veren sumak, yine aynı yöreden, köylülerinin elleriyle hazırlanıp Hatice Teyze Sumak olarak mutfağımızın baş köşesine yerleşiyor. Antepli analar, önce dağlardan salkımları topluyorlar. Sumak salkımı çok yağlı ve çabuk dağılır halde olduğu için bu işlem çok dikkat ve hassasiyet istiyor. Salkımlar güneşe serilip, kavruk güneşte bir güzel kurutuluyorlar, saplarından ayrılıyor ve sonra kabuğu ile çekirdeği dibek denilen delikli taşta dövülüyor. Geniş delikli eleklerden geçirerek kabuğu ve çekirdeği ayırıyorlar. Çekirdekler kullanılmıyor ama kaynatıldığı zaman ortaya çıkan su, sumağa rengini, kekre tadını ve ekşisini veriyor. Kabukla su karıştırılıyor, biraz da kaya tuzu ekleyerek yeniden güneşte kurutmaya bırakılıyor. İşte karşınızda Hatice Teyze Sumak. Şimdi gelsin hamam yemekleri: Dolmalar, kısırlar, Arap köfteleri...

Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.

Benzer Ürünler

Kampanya ve İndirimlerden Haberdar Olun!
Hipotenüs Hipotenüs E-Ticaret Sistemleri İle Hazırlanmıştır.
Yukarı