Acı Pul Biber Karışımı 500 gr
Acı biberin evrensel karşılığı "chili” bir Aztek ismidir. Amerikan yerlileri tarafından 9000 yılı aşkın zamandır mutfaklarda kullanılmaktadır. Acı biber ailesi, çan biberi, kırmızı biber, paprika ve pimento gibi pek çok türü içerse de bitkisel tedavi alanında en meşur iki tütü arnavut biberi ve "chili” adı verilen acı biberdir. Pul biber, türkçede "chili” acı biberin kıyılmış haline verilen isimdir. Karşı koyulmaz lezzetiyle acı pul biber, çok uzun zamandır dünya mutfağında kullanılan vazgeçilmez baharatlardan biridir.
Pul biber, dokularda hasar oluşturmadan sadece acı duyargalarını uyararak yanma hissi sağlamaktadır. Özellikle et yemeklerinde, bazı soslarda, peynirlerde, mantar sotelerde ve istenilen her yemekte kullanılabilir. Isıtıcı özelliğiyle bitkisel kremlere eklenir.
Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.
Isırgan Tohumu 225 gr
Karbonat 390 gr Hayfene
Defne Yaprağı 50 gr
Biberiye 170 gr
Tavuk Baharatı 50 gr
Bergamot Çayı - 150 gr
Kış Çayı - 350 Gr
Köfte Baharı 45 gr
Kahvaltılık Zahter 430 gr
Keçiboynuzu Toz 750 gr
Kekik 200 gr
Çiğköfte Baharatı 160 G