Hayfene Tane Karanfil 35 gr
Karanfil Nedir?
Karanfil, gri geniş gövdesi, açık yeşil, aromatik ve mızrak şeklindeki yapraklarıyla, her daim yeşil, bodur bir ağaçtır. Çiçekleri sarıdan kızıla değişen renkte, dalların uçlarında kümeler halinde açar. Endonezya’nın Maluku ya da Molucca Adaları'nda (Baharat Adaları olarak da bilinir) yerel bir tür olarak yetişir. Buna mukabil karanfilin anavatanı Akdeniz bölgesidir.
Karanfilin Faydaları Nelerdir?
Karanfilin, ciltte anestezik ve sindirimde gaz giderici özellikleri mevcuttur. Çiğnendiğinde ağız kokusunu giderir. Sindirime yardımcı olur. Karanfil karaciğeri zararlı etkilerden koruyacak yüksek miktarda antioksidan içerir. Kan şekeri düzeyini kontrol etmede vücuda yardımcı olur. Bağışıklık sistemini korur. Afrodizyak özelliklere sahiptir.
Karanfil Nasıl Kullanılır?
Eski zamanlardan günümüze, sıcak şarap, parfüm ve aşk iksirlerinin yapımında kullanılmıştır. Karanfil; kurabiye, kek, elma sosu ve diğer tatlılara lezzet vermesi açısından Türk mutfağında sıklıkla kullanılır. Kompostolara ve şerbetlere aroma vermesi için eklenir. Et, tavuk ve balık sularında da kullanılan karanfil, barbekü ve kokteyl soslarında harikalar yaratır. Soğanla birlikte yahnilere eklenir. Ayrıca elmayla lezzet açısından iyi uyum sağlar.
Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.
Kaya Tuzu 350 gr Hayfene
Hardal Yağı
Limon Tuzu Toz 270 gr
Tatlı Kırmızı Biber 430 gr
Yaban Mersini (Blueberry) 650 gr
Mahlep Toz 100 gr
Ceviz Yağı - 100 ml
Lavanta Yağı / Lavender Oil - 20 ml
Karabiber Tane 550 gr
Safran 1 gr
Defne Yaprağı 50 gr
Beyaz Biber Tane 45 gr