Lavanta - 150 gr
Lavanta, her mevsim yeşil çok yıllık bir çalı bitkisidir. İlkbahar sonu açan mor çiçekleri, sonbahar başına kadar sürer. Akdeniz’in yerel bir türü olsa da Avrupa ve Batı Amerika’da da yetiştiriciliği bulunmaktadır. Lavanta’nın kullanımı binlerce yıl eskiye dayanmaktadır. Tarihte ilk yazılı kaydına Mısır’da mumyalama işlemleri konusunda rastanmıştır. Yunan ve Roma kültüründe de yaygın olarak kullanılan lavanta, banyolarda, yemeklerde, parfümlerde, yara iyileştirici ve böcek kovucu karışımlarda özellikle yer almıştır. Lavanta’ya Latince "lavaren” (yıkanma) kelimesinden türeyerek ismini veren kullanım ise Romalıların banyo sonrası parfümü şeklindedir. Diğer bitkiler gibi demlenerek çay, esansiyel yağ, tentür olarak kullanılabilir. Fransız mutfağının vazgeçilmezlerinden olan lavanta, tatlı ve çiçeksi aromasıyla soslarda, ekmek, tatlı ve et hazırlarken kullanılmaktadır.
Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.
Acı Badem Yağı - 100 ml
Kuşburnu - 500 gr
Yaban Mersini (Blueberry) 650 gr
Melisa - 30 gr
Nane 14 gr
Karbonat 390 gr Hayfene
Zahter (Dağ Kekiği) 170 gr
Tatlı Kırmızı Biber 430 gr
Papatya Yağı / Chamomile Oil - 20 ml
Ardıç Tohumu 350 gr
Vanilya Çayı 100 G
İpek Pul Biber (Özel) 45 gr