Acı Badem Yağı - 100 ml
Badem Nedir? Acı Badem Yağı Nedir?
Badem (Prunus Dulcis), gülgiller familyasından ve anayurdu Asya’nın güneybatısı olan bir ağaç ve bu ağacın tohumları olarak tanımlanabilir. Badem ilk olarak İran, Türkiye, Suriye ve Filistin’de yetiştirilmiş buralardan da Yunanistan, Kuzey Afrika, İtalya ve İspanya’ya, sonraki dönemlerde ise Kuzey Amerika’ya götürülmüştür.
Özellikle Kaliforniya’da 1940 yılından sonra badem yetiştiriciliğinde önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Badem, acı badem ve tatlı badem olmak üzere ikiye ayrılır. Acı badem genellikle badem yağı çıkarmak amacıyla kullanılır.
Tatlı badem ise 28–48° güney enlemlerdeki elverişli bölgelerde yaygın olarak yetiştirilir ve bazı yörelerde şeftaliyle melezlenir. Acı badem yağı üretmek için kullanılan yöntem soğuk pres yöntemidir.
Acı Badem Yağının Faydaları Nelerdir?
-Öksürük gidermeye yardımcı olur.
-Stres oluşumunu engller.
-Rahatlatıcı bir etkisi vardır.
-Kronik yorgunluklara iyi geldiği söylenir
-Mideyi korumada yardımcı olur.
-Acı badem kremi ise cilt kuruluğunu önler. Bunun yanı sıra ciltte çatlak oluşumunu engeller.
Acı Badem Yağı Nasıl Kullanılır?
Makaron ve acıbadem kurabiyelerinin yapımında kullanılabilir. Kozmetik amaçlı olarak kuru ve çatlak ciltlerin bakımında nemlendirici özelliği nedeniyle tercih edilir.
Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.
Kajun Baharatı 40 gr
Kayısı Çekirdeği Yağı - 100 ml
Tatlı Pul Biber 420 gr
Karbonat 390 gr Hayfene
Beyaz Biber Tane 45 gr
Mahlep Toz 100 gr
Adaçayı (Sage) - 100 gr
Karabiber Toz 500 gr
Sumak 500 gr
Kaya Tuzu 350 gr Hayfene
Garam Masala 500 gr
Susam Kavrulmuş 180 gr Hayfene