Parmesan Peyniri kg
Parmesan peyniri aslına uygun olarak sadece İtalya'nın Parma şehrinde ve Rani Çiftliği' nde üretilmektedir. Rani Çiftliği'n deki sütün kalitesinin Parmesan Peyniri yapmaya yeterli olması nedeniyle Parmesan üretimi için özel izin verilmiştir. Parmesan ustalarının, Ortaçağdan beri değişmeyen geleneksel yöntemlerle ürettiği bu nefis peynir %100 doğal olarak kendi suyu ile mayalanır. Parmesan ustalık gerektiren bir kültür olup, sütün çok özel kalitede olması ve hijyenin ön planda tutulması bu peynirin üretimi için gereklidir.
Özellikleri:
- Üretim yapılan yerin çok temiz, süt kalitesinin çok yüksek ve taze olması gerekir.
- Kaliteli süt elde etmek için inekler doğal yöntemlerle, ılıman iklime sahip bir bölgede beslenir.
- En az bekleme süresi 12 aydır, süre uzadıkça kalitesi artar.
- Parmesan pastörize sütten yapılmaz, vitamin ve elementler açısından çok zengindir.
- Protein, kalsiyum, fosfor ve B vitamini deposudur.
- Günlük 40 gr parmesan bir yetişkinin kalsiyum ihtiyacını karşılar, 21 aminoasitten 18'i parmesan içinde bulunur.
- Besin değeri çok yüksek olduğu için, İtalyanlar bebek maması olarak parmesan kullanır.
Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.
Camembert Peyniri kg
Kimyonlu Gouda Peyniri
Edam Peyniri
Koyun Gouda Peyniri (240-260gr)
Isırganotlu Gouda Peyniri
Toz Permesan Rani
Keçi Beyaz Peynir
Manda Kargı Tulum
Isırganotlu Gouda Peyniri
Keçi Beyaz Peynir
Emmental Peyniri
Gouda Çemen Otlu