İsot, acı kırmızı biberlerin doğranıp pul hale getirilmesinin ardından güneş altında 3 gün kurutulması ile siyah rengini alır. Kimilerine göre güneşin ısısı ile kendine özgü tadını aldığından, kimisine göre ise yendiğinde insanın içini ısıttığından "Isı Ot" adını almış, bu isim günümüze "İsot" olarak ulaşmıştır. Pul biberin kullanıldığı her yerde kullanılabilir. Çiğ köftenin vazgeçilmez bir parçasıdır. Doğu ve Güneydoğu'da kebaplarla birlikte de servis edilir.
Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.
Nane 150 gr
Nar Çiçeği Çayı 100 gr
Haşhaş Sarı 185 gr
Isırgan Tohumu 225 gr
Nane Limon Yeşil Çay - 100 gr
Kajun Baharatı 40 gr
Sumak 500 gr
Karabiber Tane 550 gr
Salata Baharatı 30 gr
Yağlı Pul Biber 500 gr
Limon Yağı / Lemon Oil - 20 ml
Lavanta - 150 gr