Acı Kırmızı Biber 45 gr
Paprika (Acı Kırmızı Biber) Nedir?
Macar mutfağının en önemli baharatlarından biri olan paprika aslında en çok bilinen baharatlardan birisidir. Paprika tüm tıbbi özellikleriyle kırmızı bibere benzer. Ana vatanı olan güney amerikadan macaristan ve İspanyaya yayılmıştır. Paprika denilince en yoğun lezzete ve acı tada Macar Paprikası sahiptir ve pek çok kişi için Paprika’nın anavatanı Macaristan’dır. Az bilinen bir gerçek ise Macaristan'ın paprika ile tanışmasının Osmanlılar vasıtasıyla gerçekleştiğidir.
Kırmızı Acı Biber (Paprika)
Mide salgısını artırarak iştah açar,
Sinir, mide ve salgı bezlerine iyi gelir ve sindirimi kolaylaştırır,
İdrar söktürür,
Deniz tutmasına iyi gelir,
Adale ağrısına hafifletir,
Romatizma için kullanılır,
Kan dolaşımı ve basıncını düzenlemek gibi yararları vardır.
Acı Paprika (Kırmızı Biber) Nasıl Kullanılır?
Haşlanmış yumurtada, kızartılmış patatese renk ve lezzet vermesi için kullanılır. İçerdiği kapsain sebebiyle yüksek oranda C vitamini içerir ve diyetlerde kullanılması oldukça sağlıklıdır.
Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.
Ekstra Acı Pul Biber Karışımı 500 gr
Papatya - 100 gr
Makarna & Pizza Baharatı 40 gr
Kekik 200 gr
Zerdeçal Toz 600 gr Hayfene
Susam Yağı - 100 ml
Nane 14 gr
Ihlamur Çiçek - 100 gr
Tatlı Badem Yağı - 100 ml
Okaliptüs Yağı / Eucalyptus Oil - 20 ml
Özel Pul Biber 450 gr
Lavanta - 150 gr