Kantaron Yağı - 100 ml
Kantaron Yağı Nedir?
Kantaron yeşil alanlarda kendiliğinden yetişen, clusiaceae familyasına ait, yoğun olarak Asya ve Avrupa'da yetişen fakat dünyanın her yerinde rastlanabilen çiçekli bir bir bitkidir. Kırmızı, sarı veya mavi çiçekleri olabilir. Kantaron yağı zeytinyağının içerisinde kantaron çiçeklerinin demlenmesi ile (maserasyonu) yapılır.
Kantaron Yağının Faydaları Nelerdir?
Kantaron yağı iştah kaybı, şişkinlik, bağırsak gazı, ishal, gastrit, mide ekşimesi ve kusma gibi sindirim problemlerini gidermeye yardımcı olur. Sakinleştirici özelliği vardır. Hücreleri yeniler, kan şekerini düşürür, açık yara ve kesiklerin iyileşmesini hızlandırır. Ayrıca saç bakımı açısından bir çok faydaya sahiptir: saç dökülmesini durdurur, saç diplerini nemlendirir, kepeğin oluşmasını engeller, saçları onarırır ve yıpranmasını geciktirir.
Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır?
Yaraları iyileştiren, bakterileri öldüren ve hücre yenileme özelliği olan kantaron yağını cildinize direkt olarak pamuk, makyaj pamuğu ya da yumuşak bir havlu yadımıyla sürebilirsiniz. Yağı yüzünüzde 1 saat beklettikten sonra durulayabilir ya da gece boyu yüzünüzde bırakabilirsiniz. Sorunlu ciltlerde önce azar azar uygulanması ve cildin vereceği tepkinin ölçülmesi önerilir.
Saç bakımı için de kantaron yağını saç diplerine çok hafifçe masaj yaparak sürebilir, 1 saat sonra şampuan ve ılık su ile saçlarınızı yıkayıp, durulayabilirsiniz.
Kantaron yağını bir fincan sıcak suya bir çay kaşığı olacak şekilde karıştırıp çay olarak da içebilirsiniz. Süte veya yoğurda yine bir çay kaşığı karıştırıp kullanabilirsiniz. Kantaron yağı kan şekerini düşürdüğünden günde bir çay kaşığından daha fazla tüketilmesi önerilir.
Ürüne ait yorum bulunmamaktadır.
Hayfene Tane Karanfil 35 gr
Barbekü Baharatı 40 gr
Bilya Kekik 140 gr
Susam Kavrulmuş 180 gr Hayfene
Safran 1 gr
Defne Yaprağı 50 gr
Kekik 200 gr
Hayfene Saf Sahlep 20 Gr
Karabiber Toz 500 gr
Susam Yağı - 100 ml
Isırgan Tohumu 225 gr
Papatya - 100 gr